KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011 RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur

Voorbeschouwing Oschersleben


Het Westfield Cup seizoen nadert alweer het einde en het een na laatste evenement  vindt plaats op de Motorsport Arena Oschersleben. Natuurlijk is regerend kampoioen RAEK Racing ook weer van de partij met Jarno Iprenburg en John Hoogland achter het stuur. Iprenburg wil, na het laatste evenement niet gereden te hebben, graag de goede lijn van zijn eerdere deelnames doortrekken. John Hoogland wil eveneens zijn goede prestaties,met name van het laatste evenement op Circuit Park Zandvoort, voortzetten. Hij had daar zijn eerste race kunnen winnen, ware het niet dat hij in leidende positie in delaatste ronde bij het ingaan van de S-bocht eraf gekegeld werd door een vrije formule klasse. Nu heeft John Hoogland een speciale band met kegelen, kan hij goed relativeren en zijn de rollen ook wel eens omgedraaid, dus houdt hij vooral vast aan de goede prestatie voorafgaande aan het akkefietje in de S-bocht. Al met al geeft dit RAEK Racing voldoende vertrouwen om vol goede moed vrijdag om 10.30 uur aan de start te staan in Oschersleben voor de eerste vrije training.


Na in 2014 ook in 2015 kampioen te worden wordt een lastig verhaal, mede doordat Jarno Iprenburg maar drie van de vijf verreden evenementen heeft verreden. Willem Vriend heeft het gehele jaar constant punten gepakt en een aantal overwinningen, waardoor hij theoretisch nog in te halen is. In de praktijk zou hij het aankomende evenement tijdens alle drie de wedstrijden moeten uitvallen en dat wensen we Vriend niet toe, nadat hij al meerdere malen tweede is geworden in het kampioenschap. Daarentegen is de kans groot dat Iprenburg wel de meeste wedstrijden in 2015 gaat winnen, doordat hij tot op heden zeven van de acht wedstrijden (3 van de 5 verreden evenementen) waaraan hij deelnam heeft gewonnen. Nu John Hoogland zich tijdens het laatste evenement ook manifesteert als potentiële winnaar zijn de verwachtingen binnen RAEK Racing hoog gespannen, want RAEK Racing is nog wel in de race voor de plekken twee en drie in de eindstand van de Westfield Cup 2015.


Wikipedia weet het volgende te melden over het circuit in het  voormalige Oost-Duitsland: De aanleg van Motorsport Arena Oschersleben was klaar op 25 juli 1997. Het is naast de Hockenheimring, Lausitzring, Sachsenring en Nürburgring het vijfde permanente test- en racecircuit in Duitsland. De langste variant van het circuit is 3.667km lang. Naast races worden op het circuit ook popconcerten gegeven. Hoogtepunten in het motorsport seizoen op dit circuit zijn de DTM en de Formule 3 Euroseries. Ook het LG Super Racing Weekend waar ook het WTCC bij hoort.


Tijdschema:


Vrijdag 25 september 2015:

10.30 uur - Vrije training

14.00 uur - Kwalificatie

17.05 uur - Race 1


Zaterdag 26 september 2015:

10.30 uur - Race 2

14.00 uur - Race 3


RAEK Racing is vrijdag en zaterdag weer live te volgen via Twitter en Facebook en via Raceresults.nu.

My Great Web page

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management