KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011 RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management


Voorbeschouwing derde event Croix-en-Ternois


RAEK Racing is weer actief met twee auto’s. Westfield #75 wordt bemand door Jarno Iprenburg en #30 door John Hoogland, die op donderdag eerst nog Alpe d’Huez beklimt voor het goede doel. Het Noord-Franse circuit is al eerder plaats van handeling geweest voor de Westfield Cup. In 2011 wist de equipe Spronkers / Heeck een derde te worden om uiteindelijk het kampioenschap op te eisen.


Na de goede prestaties van de RAEK Racing coureurs in Zandvoort tijdens het tweede evenement, reist het team vol goede moed af naar het nauw van Calais voor het derde evenement van de ANAC carwash Westfield Cup. Er staan drie races op het programma, dus er zijn weer veel punten te verdelen voor het kampioenschap, waarin John Hoogland als grote verrassing op de tweede positie staat achter routinier Willem Vriend, die goede herinneringen heeft aan nog geen twee kilometer lange circuit  gelegen tussen de Franse akkerlanden. In 2011 wist Willem Vriend namelijk het evenement te winnen.


John Hoogland maakt het zichzelf niet makkelijke en zou eigenlijk het evenement niet rijden in verband met het meedoen aan  het alom bekende goede doel tegen kanker Alpe d’Huzes,maar door zijn goede prestaties tijdens de eerdere twee evenementen wil hij het derde evenement niet missen. Helaas mist hij wel de vrije- en tijdtraining en moet hij achteraan starten. Kortom er staan voor de coureur uit … een paar grote uitdagen te wachten de aankomende dagen.


Jarno Iprenburg daarentegen is door zijn goede prestaties tijdens zijn eerste deelname aan de Westfield Cup zo enthousiast geworden dat hij ook besloten heeft om naar Frankrijk af te reizen. “Eigenlijk was het de bedoeling om gedurende het seizoen in verschillende auto’s en raceklassen mee te doen, maar het racen in de Westfield is me zo bevallen dat ik ook aan de start sta in Croix” was het commentaar van de winnaar van het tweede evenement op het circuit van Zandvoort.


Het mag duidelijk zijn dat het een felle strijd gaat worden. Willem Vriend wil graag de dubbel pakken op de Franse piste, RAEK Racing coureur Iprenburg wil zijn goede presteren een vervolg geven en de equipe Lazell/Wellink wil revanche voor technische malheur de Lazell ten deel viel tijdens de tweede race op het duinencircuit, waardoor haar goede rijden niet volledig beloond werd en ze genoegen moest nemen met een vijfde plaats algemeen.


Op vrijdag is er een de gehele dag de mogelijkheid om te trainen en op zaterdag is er een race voorafgegaan door een vrij- en tijdtraining. Op zondag is er in de ochtend en in de middag een wedstrijd. RAEK Racing zal via Twitter en Facebook gedurende deze drie dagen verslag doen.


Croix en Ternois, ANAC Carwash Westfield Cup, by Sandifort id. Foto's door ...

Posted by Westfield Cup on Monday, June 1, 2015

My Great Web page