KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011 RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management


RAEK Racing met John Hoogland vierde tijdens event één


Tijdens het eerste evenement van de ANAC carwash Westfield Cup pakt RAEK Racing coureur John Hoogland met een derde plaats zijn eerste podium in zijn prille racecarrière en rijdt in een zeer sterke tweede race foutloos naar een zesde plek. Waarbij zijn snelste ronde in de tweede race minder dan een seconde langzamer was dan de snelste ronde van de wedstrijd, gereden door Daniël Sandifort. Hiermee wordt John vierde overall tijdens het eerste evenement van de ANAC carwash Westfield Cup.


Dit resultaat is een ultieme bewijs dat rijden bij RAEK Racing,maar met name de begeleiding in de vorm van coaching en instructie ook daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt. Dit is het tweede volledig jaar dat John Hoogland in een raceauto zit en hij laat nu al verschillende gevestigde namen in de Westfield Cup achter zich. John Hoogland hier zelf over: Mijn snelste ronde is sneller dan die van  Hans (Wellink red.), Dat vind ik echt leuk!” In de dagen voorafgaande aan het eerste evenement is Westfield #30 nog minitieus nagelopen bij RAEK Racing in Purmerend. Tevens was er nog twee keer getraind onder leiding van rijderscoach Arjen Heeck en werden de puntjes op de spreekwoordelijke “I” gezet.


Tijdens de vrije training werd door John Hoogland gekeken of Westfield #30 naar wens was. De afstelling en verschillende kleine wijzigingen werden na afloop van de training goed bevonden. De door Welwonend maakelaardij gesponsorde coureur zette een degelijke negende tijd neer. De 2.01.070  was exact dezelfde tijd als die van Rainer von Klier, alleen had de aimabele Duitster deze tijd iets eerder op de klokken gezet . Helaas zou Von Klier deze dag geen rol meer van betekenis spelen, want hij kwam in aanraking met een coureurs uit de Vrije Formule klasse die een onbezonnen actie maakte en zichzelf en Von Klier voor de rest van de dag uitschakelde. De top drie werd gevormd door respectievelijk Daniël Sandifort, Max Boodie en Hans Wellink.


Vlak voor de kwalificatie begon het zachtjes te regenen, waardoor alle Westfield coureurs snel naar buiten wilden om nog profijt te hebben van een nog niet doordrenkte baan. Helaas zat John Hoogland vast achter Ton Strous en wilde hij niet te veel risico nemen, met als gevolg dat hij na vier ronden binnen kwam met een tiende tijd op de klok. Hij gaf aan dat er veel meer in zat, maar helaas begon het harder te regenen, waardoor de kans op tijdverbetering klein was en besloten werd om niet meer naar buiten te gaan. In het vervolg van de tijd training wisten nog twee personen hun tijd te verbeteren en moest John genoegen nemen met plaats twaalf op de grid voor race 1.


De start van de eerste race was niet optimaal omdat de coureur uit  Harmelen te onrustig was met doorschakelen van de eerste naar de tweede versnelling. In plaats van plaatsen te pakken,moest hij een aantal plekken cadeau geven. Maar gedurende race, die word opgeschrikt door een flinke crash van nieuwkomer Jeroen Burm bij het uitkomen van  het Scheivlak wist Westfield #30 uiteindelijk als tiende over de streep te komen. Na afloop werden er een groot aantal straffen uitgedeeld voor het te hard rijden onder code 60, waarbij John de dans ontsprong en bij de aangepaste uitslag als derde werd afgevlagd. Blijdschap was zijn deel, ook al was het natuurlijk met wat gemengde gevoelens, want dit was niet de manier waarop je je beste resultaat wilt halen. Aan de andere kant, regels zijn regels. De winst ging verrassend naar rookie Sybren Deuninck, die eveneens de dans van straffen voor te hard rijden onder code 60 was ontsprongen.


Vanwege de reversed grid mocht de RAEK Racing coureur de tweede race vanaf  positie zes beginnen. Weer was de start niet optimaal, maar vanwege een enorme startcrash was er een herstart, waarbij nu wel redelijk weg was. John kon met Westfield #30 nu goed meerijden in het tweede groepje rijders  achter de kop die bestond uit: Willem Vriend, Hans Wellink, Lex Peters en Daniël Sandifort. Daarachter waren het Andrew Vosselman, Lex Boodie, Philip Griffioen en John Hoogland die voor de vijfde plek aan het strijden waren. Stap voor stap wist John verder naar voren te rijden en zijn concurrenten één voor één in te halen via gedegen passeeracties. Een foutloze wedstrijd met zeer competitieve rondetijden, dat is waar John en Arjen twee winters lang voor getraind hebben en dit kwam er nu tijdens het eerste evenement van de ANAC carwash Westfield Cup uit, waardoor met veel vertrouwen alweer gekeken wordt naar het volgende evenement in mei.

My Great Web page