KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011 RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management


RAEK RACING VOOR 2e MAAL KAMPIOEN WESTFIELD CUP


Met twee race-overwinningen en een vierde plaats in het zevende en laatste evenement pakte RAEK Racing coureur Arjen Heeck de overall overwinning en daarmee ook de titel in de Witmer & Odijk Westfield Cup. Hiermee heeft RAEK Racing een unieke prestatie geleverd door voor de tweede maal sinds 2010 de titel in de Westfield Cup te pakken. In 2011 pakte de equipe Spronkers / Heeck al de titel in de Westfield Cup en in 2014 mocht Heeck de titel alleen op zijn naam schrijven. RAEK Racing coureur Arjen Heeck en stuwende kracht achter het team met de bekende roze en blauw kleuren is de eerste rijders in de Westfield Cup die sinds 2008 bestaat die de titel voor een tweede keer wint. Het commentaar van de tweevoudig kampioen  na afloop van de laatste race: “Het waren vandaag weer drie spannende races. Mijn grootste aandacht ging vandaag uit naar mijn grootste concurrent Willem Vriend. Toen ik zag dat het onder controle was heb ik nog een tandje bijgezet om het kampioenschap met een overwinning binnen te halen. En dat is gelukt!”


Sterke prestatie tijdens eerste event Westfield Cup
My Great Web page
Statistieken
Statistieken liegen niet: Het eerste evenement van de Witmer & Odijk Westfield Cup werd door omstandigheden gemist, waardoor de roze-wit-blauwe Westfield #75 in plaats van de maximale eenentwintig keer, achttien keer van start ging. Hierin werd elf keer een overwinning  geboekt, waarbij twee maal van pole werd gestart en zeven maal de snelste ronde werd gereden. De Westfield Cup kampioen 2014 stond in totaal vijftien maal op het podium. De nummer twee in de eindstand, Willem Vriend, vatte het seizoen als volgt samen:” Arjen, heeft volgens mij elf eerste plaatsen en ik zeven tweede plaatsen, dus de einduitslag - met schrap - is dus wel representatief voor de prestaties. Het was een mooi seizoen, volgend jaar ben ik er weer bij.” Of Heeck zijn kampioenschap gaat verdedigen is nog de vraag. “RAEK Racing wil als team graag verder met het prepareren van Westfields voor klanten en begeleiden van coureurs zoals John Hoogland. “Vorig jaar duwde John het veld nog voor zich uit, na vorig jaar aan het eind van het seizoen een plan gemaakt te hebben is John met rasse schreden vooruit gegaan. Zijn eerste beker pakte hij al tijdens het tweede evenement op Assen en tijdens de laatste race afgelopen weekend reed hij zijn eerste 1.58-er,”vertelt Heeck trots. “Kortom, begeleiding, instructie en coaching door RAEK Racing werkt en ik weet niet of ik dan ook nog tegelijkertijd  kan racen!”

Evenement 7
Tijdens het laatste evenement werd Lex Peters tweede, voor de tweede titelkandidaat Willem Vriend. De equipe Hans Wellink werd vierde, GRIVOS rijder Andrew Vosselman werd vijfde en Rudi Standaert beloonde een uitstekend evenement met een zesde plaats. Het zevende evenement van de Westfield Cup werd mogelijk gemaakt door het bedrijf van oud Westfield Cup rijder Jaap Wilkens die met Wilkens c.s. vertalingen de Westfield Cup al jaren een warm hart toedraagt.

Kwalificatie
De kwalificatie startte op een baan met een droge lijn. Dit zorgde voor een spannend moment bij het aanremmen van de Tarzanbocht, toen Philip Griffioen merkte dat naast deze droge lijn het asfalt nog steeds glad was. Hierdoor tikte de Grivos coureur de leider in het kampioenschap even aan, maar beide rijders konden de training voortzetten. Voor de zekerheid zocht Heeck de pit op die op dat moment de pole in handen had. De opdrogende baan zorgde er voor dat degene die het laatst over start/finish zou komen en nog een ronde kon rijden een grote kans op een goede startplek had. Westfield #75 kwam niet meer toe aan een nieuwe snelle ronde, zodoende was het Michel Schaap die de  pole position op kon tekenen. Hans Wellink zette wederom de tweede tijd neer, voor Willem Vriend, Arjen Heeck en Lex Peters. Andrew Vosselman maakte de top zes vol.

Race 1
Michel Schaap had de kopstart, maar zag Lex Peters langszij komen. De poging van Peters om buitenom de Tarzanbocht de leiding over te nemen was niet succesvol. De gevechten in de kop waren talrijk, doch tot een tijdelijk halt geroepen. Eric Houtman: "Ik heb eigenlijk geen idee wat er gebeurde, ineens stond de auto dwars." Ton Strous sr. kon de #73 niet ontwijken en beschadigde de neus van zijn auto dermate dat ook hij uitviel. De code 60 periode die de marshals de gelegenheid gaf beide auto's te bergen, zou de einduitslag danig beïnvloeden. Na het vrijgeven van de baan vormde zich een zesvoudige strijd om de koppositie: Lex Peters naast Michel Schaap, daarachter Willem Vriend naast Arjen Heeck en op het vinkentouw Andrew Vosselman naast Daniël Sandifort; zo waren de eerste vrije ronden na de code 60 voor de toeschouwers om te smullen. Schaap en Peters streden om de leiding; Peters stoof over het gras in Bos Uit, probeerde meerdere malen zonder resultaat Schaap, die zich met al zijn ervaring goed positioneerde, buitenom in de Tarzanbocht in te halen. Helaas betekende een technisch mankement het einde van de race voor Schaap. Ondertussen was Heeck Vriend voorbij gegaan en had het duel van Schaap met Peters overgenomen, dat hij op de streep in zijn voordeel wist te beslechten, totdat de wedstrijdleiding de tijden van de code 60 bekeek. Maarliefst twaalf rijders ontvingen een tijdstraf waardoor Lex Peters promoveerde naar de winst. Willem Vriend werd als tweede geklasseerd, voor Daniël Sandifort, Arjen Heeck, Rainer von Klier en Patrick Boxem. Rudi Standaert pakte zijn beste resultaat van het seizoen met plek zeven.

Race 2
GRIVOS coureur Andrew Vosselman bemande de pole position van race twee met naast hem op de eerste startrij Rudi Standaert. Arjen Heeck startte goed, maar tikte in de eerste bocht de auto van Vosselman aan, met gelukkig alleen optische schade voor de twee kemphanen. Een groep rijders vormde zich, waarbij de koppositie enige malen wisselde, voordat Arjen Heeck definitief de leiding overnam. Schaap van achteraan gestart, stormde door het hele veld naar de derde positie. Arjen Heeck won voor Willem Vriend en Andrew Vosselman werd vierde. Hayley Lazell, ze stapte in de pauze in de #33, en Daniël Sandifort maakten de top zes compleet.  

Race 3
Rudi Standaert genoot het genoegen in race drie van pole position te mogen vertrekken. Lex Peters had echter een betere start en pakte de leiding over, voor een groep van zeven rijders die Peters al snel opslokte om een grote vechtende meute te vormen. Pas na enkele ronden vormde zich een leider in de vorm van Willem Vriend, al had Arjen Heeck daar andere gedachten over. Een korte, felle doch faire strijd later zag Heeck als aanvoerder van het veld verder weglopen en de positie achter hem werd bestreden door Lex Peters, Hayley Lazell en Willem Vriend. In de laatste ronde wist Michel Schaap de vierde plek op Willem Vriend te veroveren; achter hen eindigde Andrew Vosselman als zesde.

Westfield Cup / RAEK Racing
Aan Arjen Heeck het laatste woord na afloop van drie enerverende races en de afsluitende prijsuitreiking na een zeer geslaag Westfield Cup seizoen:“Graag wil ik via deze weg Eurol Lubricants, Autobedrijf West Sloterdijk en Sonic Equipment bedanken voor de ondersteuning de afgelopen jaren. Nu eerst maar opruimen en  voorbereiden voor het WEK, dat we dit jaar van plan zijn om te gaan rijden. Hoe en wat, maken we op een later tijdstip bekend.” “Graag wil ik nog kwijt dat de Westfield Cup een uitdagende merkencup is dat verreden wordt met een spectaculaire karretje. Achterwiel aangedreven, 175 PK, licht en een hoge bochtensnelheid en OPEN. Een extra dimensie, die je in weinig andere klassen kunt ervaren. Rondetijden aan de kop op Zandvoort in de 1.57 [ronderecord is een hoge 1.55 - red.] en een gezellige vaste groep rijders. En, echt het niveau vooraan is dermate hoog dat de kampioen van vorig jaar – Dennis de Groot – dit jaar een grote kanshebber in de Supercar Challenge is om Cor Euser in zijn Lotus Evora te verslaan. Kortom de Westfield Cup is één van de leukste merkencups van Nederland.”

Interesse?
Mocht je interesse hebben in de Westfield Cup, RAEK Racing heeft voor volgend jaar twee optimaal geprepareerde Westfields klaar staan voor de verhuur. Diverse arrive & drive pakketten, met of zonder instructie en begeleiding behoren tot de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op met Arjen Heeck – info@raekracing.nl – voor een afspraak om de mogelijkheden voor 2015 te bespreken.