KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011
VICE-KAMPIOEN Westfield Cup
2018
2015
2013
RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur
ROOKIE-KAMPIOEN Westfield Cup 2017

Iprenburg vierde, Lex Peters wint


Het vierde evenement van de Leyton House Westfield Cup 2016 is een overwinning geworden voor Lex Peters. Iprenburg was de hoogst geklasseerde RAEK Racing coureur met een vierde plaats. Willem Vriend pakte plek twee met 2012 kampioen Jan Stakenburg op de derde positie in het door ANAC Carwash mogelijk gemaakte evenement. Door een uitvalbeurt in de tweede race deed Lenters niet meer mee voor een goede positie in het dagklassement. De sympathieke coureur uit Harmelen kon er tijdens het derde event niet bij zijn, maar door constant rijden stond hij aan het eind van de dag achtste, één plek voor Lenters.


De tijdtraining zag de terugkeer van de 2012 Westfield Cup kampioen Jan Stakenburg. De weersomstandigheden tijdens de tijdtraining waren uitdagend te noemen. Met een halfnatte, snel opdrogende baan werd het asfaltlint per ronde sneller, wat veel vraagt van de coureur om de grenzen tijdens het rijden te verleggen, maar er niet over te gaan. Lang lijkt het erop dat RAEK Racing coureur Jarno Iprenburg pole position zal pakken, maar in de slotseconden van de sessie was het Stakenburg die onder de tijd van Iprenburg door dook en de eerste startpositie opeiste. Lenters wist met zijn zwarte Westfield de zevende startpositie voor zich op te eisen en Hoogland werd negende.


De eerste race van de dag behelsde een doorlopend gevecht tussen Stakenburg, Iprenburg, Willem Vriend en Lex Peters. Iprenburg kon het tempo lang volgen, maar moest genoegen nemen met plek vier. Voor hem finishten Peters, Vriend Stakenburg binnen 1,4 seconde; de voorsprong van Peters op Vriend was slechts 0,028 seconden. De kwalificatie gaf een representatief beeld van wat er zou gaan komen in de eerste manche voor Hoogland en Lenters, want ze finishten waar ze begonnen waren. Op respectievelijk plek negen en zeven.


In de tweede race zetten de top vier heren het gevecht even vrolijk voor; meermaals met twee auto’s naast elkaar door de bocht. Een klein foutje wierp Peters terug tot de zesde plaats, waardoor het duel voor de overwinning zich beperkte tot Stakenburg, Vriend en Iprenburg. De drie rijders finishen binnen 1,8 seconden van elkaar. Hoogland deed het een positie beter dan waar hij begonnen was en kwam  als achtste onder het zwart-wit geblokt door. Helaas moest Lenters de strijd staken in de zesde ronde door een mechanisch defect.


Tussen race twee en drie was het spitsuur voor de mecaniciens van RAEK Racing. De Westfield van Lenters werd vakkundig gerepareerd, waardoor hij tijdig zijn plek achteraan op de pregrid kon innemen. Ook bij de derde race was het niet de man vanaf de eerste startpositie die de overwinning zou grijpen, maar wederom duelleren dezelfde personen om de winst: Iprenburg, Stakenburg, Vriend en Peters. De vier bevonden zich binnen 1,4 seconden van elkaar en Vriend mistte de winst met het verschil van 0,130 seconden. Na de race pakte Vriend de rekenmachine erbij; “Race 1: 0,028, Race 2: 0,784 en race 3: 0,130. In totaal kom ik 1 seconde tekort voor drie overwinningen, hoezo close racing?”


Met twee overwinningen; maar ook een zesde plaats voor Lex Peters tegenover drie tweede plaatsen voor Willem Vriend. Het verschil zat uiteindelijk in de snelste ronden, daarvan had Peters er ook één en dat was net voldoende voor de overwinning. Willem Vriend pakte de tweede plek, Jan Stakenburg vierde zijn rentree met een pole position, een raceoverwinning en de derde positie in de eventrangschikking. Iprenburg werd vierde Hoogland achtste en Lenters negende.

Contact Us

Contact

Koopverhuur

Koop &

verhuur

Preparatie & begeleiding

Preparatie

& begeleiding

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management


Uitslagen event 4

Kwalificatie

Race 1

Race 2

Race 3

Statistieken liegen niet, 11x winst in 13 wedstrijden