KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011
VICE-KAMPIOEN Westfield Cup
2018
2015
2013
RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur
ROOKIE-KAMPIOEN Westfield Cup 2017

Een evenement met twee gezichten


Na Dijon was het voor RAEK Racing hard werken om alles weer klaar te krijgen voor het derde evenement op Zandvoort. Tussentijds werd er ook nog getest door Hoogland, de enthousiaste coureur uit  Harmelen en Lenters om de problemen uit zijn Westfield te krijgen. Op zondagochtend werd helaas duidelijk dat Hoogland niet aanwezig kon zijn vanwege privéomstandigheden. Al met al was het een evenement met twee gezichten. Westfield #77 heeft geen klap verkeerd gegeven waardoor de coureur uit Lemmer wist een hoog niveau ten toon kon spreiden gedurende de drie races op Zandvoort. Daarentegen waren de prestaties van de vice Westfield Cup kampioen Iprenburg niet om over naar huis te schrijven. Door een niet goed werkende set-up en problemen met een brandstofpomp zat er niet meer dan een vijfde plaats overall in. Zo kan het verkeren. Sinds 2013 geen probleem gehad en in 2016, stapelen de pech gevallen zich op. Maar RAEK Racing laat zich niet uit het veld slaan en komen het volgende evenement nog sterker terug.


In de afgelopen trainingen was al te zien dat Ronald Lenters progressie boekte alleen konden we door verschillende elektronische ‘gremlins’ niet exact zien wat de vooruitgang was.  Deze was groot! Want had hij vorig jaar niet harder gereden dan 2.00.8 minuten, tijdens het derde event wist hij tijdens de drie races consequent in de 1.58 minuten te rijden (race 1: 5e tijd, race 2: 3e tijd, race 3: 5e tijd) .  Hiermee deed hij ook meteen mee voor een plek in de top zes. Uiteindelijk werd hij in race één, twee en drie respectievelijk achtste, zesde en vijfde. Dit leverde hem uiteindelijk zesde positie algemeen op.


Na de winst van Jarno Iprenburg van het tweede evenement hadden we vertrouwen in een paar mooie uitslagen en hiermee de mogelijkheid te benutten om weer wat in te lopen op Willem Vriend in het algemeen klassement. Zoals al eerder vermeld het tegendeel was de realiteit. Door een niet optimale wegligging en naar alle waarschijnlijkheid een defecte brandstofpomp kon Iprenburg met Westfield #75 geen potten breken.  En kwam hij biet verder dan twee keer een vierde positie in races één en drie en een zevende positie in race twee. Hiermee was een vijfde plaats algemeen zijn deel.


Het feit is dat autosport een gecompliceerde sport is waar mens en machine het optimaal moeten doen . Winst en verlies liggen dicht bij elkaar, vandaar dat het een weekend is om deels snel te vergeten vanwege de tegenvallende prestatie van Iprenburg in Westfield #75, maar juist ook om in herinnering te houden door de  puike prestatie van Lenters in Westfield #77.


Nu even zomerstop.


We zijn weer terug in augustus. In de tussentijd blijf ons volgen op Facebook, Twitter of via Instagram.


Contact Us

Contact

Koopverhuur

Koop &

verhuur

Preparatie & begeleiding

Preparatie

& begeleiding

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management


Uitslagen event 3

Kwalificatie

Race 1

Race 2

Race 3

Statistieken liegen niet, 11x winst in 13 wedstrijden