KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011 RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur
My Great Web page

"DIT WAS MIJN GAAFSTE RACE OOIT!"

Dat waren de woorden van Marth toen hij zondag eind van de middag uit zijn Westfield stapte en in de tweede race voor de tweede maal die dag tweede werd.


"Dit was echt ongelofelijk gaaf! Er is geen ronde geweest dat ik niet of ingehaald ben of weer iemand in kon halen. Het was waanzinnig! Met zijn drieen door schijvlak heb ik nog nooit meegemaakt, en er ook weer met zijn drieen ongeschonden uitkomen! Met de Westfields kon het. Of met 4 dik het rechte stuk over en vervolgens met zijn vieren door Tarzan, ja echt ongelofelijk. Wat een respect voor de rijders onderling en wat een leuke faire gevechten. In de laatste ronde dacht ik nog dat ik 4e zou worden, maar in de laatste bocht dacht ik dat ik zelfs nog zou kunnen winnen. Het was niet te zeggen wie er met de zege vandoor zou gaan. Ik ben blij met mijn tweede plaats. Zeker als we zo hebben gestreden met elkaar. Dit is racen!"

Aldus een enorm enthousiaste Marth, die het duidelijk naar zijn zin had in de Westfield. "De auto is heel goed controleerbaar. Je voelt erg goed wat ie gaat doen, maar je moet er vervolgens wel direct bij zijn, want als 'ie gaat, heb je weinig stuuruitslag om heel dwars te gaan. Goed opvangen dus."
Marth zat er direct vanaf het begin goed bij. In de vrije training had hij een mooie 2e tijd, maar in de kwalificatie moest Marth zowel Dennis de Groot als Jan Stakenburg voor zich dulden. Donny Crevels en Willem Vriend starte als 4e en 5e. Bij de start van de eerste race ging het niet helemaal lekker met Marth. "Ik kreeg hem niet in zijn twee, dus verloor meteen wat plekken, maar wist dat gedurende de race weer goed te maken.

Race 2 was dus het hoogtepunt van deze zonnige dag op Zandvoort. Een ware thriller. Marth vertelt nog enthousiast verder: "Op een gegeven moment zag ik Dennis achter me Luyendijk uit komen dus ik dacht die moet ik ff blokken om achter me te houden en zag dat Crevels nog ver daar achter zat. Komt Crevels me vol uit de dubbele slipstream voorbij! Die had ik niet aan zien komen!" Het geeft een goed beeld dat deze auto's gemaakt en ontworpen zijn om te racen. Gevoelig zijn voor slipstream gevechten, veel mechanische grip hebben en dus daar op moet vertrouwen. "Het leek een soort natuurlijke DRS als je in de slipstream zat. Echt geweldig."

Marth zal de komende races voor het team van Raek Racing uit blijven komen, waarbij ook het circuit van Assen en het Franse Dijon nog worden aangedaan. Marth is er duidelijk klaar voor om nog veel plezier te beleven in deze mooie klasse!

Dit was te lezen op de site van Marth de Graaf: http://www.marthdegraaf.nl/.

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management