KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011
VICE-KAMPIOEN Westfield Cup
2018
2015
2013
RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur
ROOKIE-KAMPIOEN Westfield Cup 2017

Snelheid is er, geluk ontbreekt in Assen


In Assen wilde RAEK Racing met John, Jarno en Ronald de dominantie van Vriend en Peters doorbreken. Voor het een na laatste event werd nog getest en de auto’s waren in de werkplaats in Purmerend optimaal geprepareerd. Helaas werkte de techniek niet mee. Een opspelende bak bij John en een brandstof pick up probleem bij de andere twee coureurs zorgde uiteindelijk niet voor het gewenste resultaat. John werd negende algemeen, Ronald zesde en Jarno mocht de beker voor plek vier mee naar huis nemen.

Dat Ronald zich thuis voelt bij RAEK Racing was al enige tijd duidelijk. Reed hij vorig jaar nog als een grijze muis in het middenveld mee, dit jaar zagen we hem al goed meedoen in de subtop, maar de doorbraak kwam op  Assen met een tweede plaats in de kwalificatie. Lange tijd had de snelle coureur uit Lemmer - niet te verwarren met de “Beer uit Lemmer” - pole-position in handen. Helaas wist Willem Vriend met een uiterste poging de beste startpositie voor zich op te eisen met een verschil van 0.026 van een seconde. Jarno Iprenburg was niet helemaal tevreden over de set-up van zijn bolide en kwam niet verder dan P4 en John Hoogland moest het doen met een 14e startpositie. Dit kwam met name door een onwillige derde versnelling, die na het terugschakelen niet in zijn versnelling bleef staan, waardoor veel tijd werd verloren. Zonder dit probleem had RAEK Racing makkelijk drie rijders in de top tien kunnen hebben.

Bij de start van de eerste race namen de RAEK Racing coureurs brutaal de kop. Nadat Vriend Westfield #77 voorbij was gegaan, kon eerstgenoemde wegrijden van het strijdende trio achter hem. Uiteindelijk wist Peters ook de tweede positie te pakken en moesten de RAEK Racing coureurs genoegen nemen met plaats drie en vier. Hoogland reed een mooie inhaalrace en wist als negende over de finish te komen. Kortom, alle rijders in de top tien.

Ook bij de tweede race wist Ronald de kop te pakken. Het begin was weer een kopie van de eerste race, alleen nu spinde Ronald in de tweede ronde bij het aanremmen van de GT-bocht bij het verdedigen van zijn positie op Vriend. Dit was jammer, want zijn race was hierdoor verkeken doordat de motor was afgeslagen en hij deze niet direct meer aan de praat kreeg. Daarentegen probeerde Iprenburg zijn hoofd koel te houden. Helaas zat winst er niet in vanwege een probleem met de brandstoftoevoer. Hierdoor kon hij niet wegrijden bij Peters en kon Vriend, net als in race één een gat slaan. Na tien ronden was P2 zijn deel. Hoogland, nog steeds rondrijdend met een onwelwillende versnellingsbak wist nog een plaats te stijgen ten opzichte van de eerste manche en werd heel knap achtste.

Ronald moest de laatste race van achteren aanvangen, Hoogland van de elfde plek en Iprenburg vanaf de tweede startpositie. Binnen no time had Ronald  zich door het veld gewerkt en aansluiting met de kop, alleen toen begon ook bij hem het brandstofprobleem op te spelen, net als bij Iprenburg, waardoor beide piloten het gevecht om de kop moesten laten voor wat het was. Hoogland had in de tussentijd even de grindbak opgezocht en was bezig met een inhaalrace. Uiteindelijk kwam de coureur met startnummer dertig als elfde over de meet. Ronald moest genoegen nemen met de derde plaats en Iprenburg dacht, nadat het rechter spatbord over de band schuurde, door de wit-blauwe rook, dat hij bezig was zijn motor op te blazen. Daarom zette hij Westfield #75 uit voorzorg in de een na laatste ronde aan de kant.

Al met al een bewogen evenement, waarbij de snelheid goed was, alleen de betrouwbaarheid te wensen overliet. Gelukkig is het makkelijker om een snelle onbetrouwbare auto betrouwbaar te krijgen dan een langzame betrouwbare auto snel te krijgen, dus kijken RAEK Racing en haar coureurs met veel vertouwen naar het laatste evenement op Zolder.Contact Us

Contact

Preparatie & begeleiding

Preparatie

& begeleiding

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management


Uitslagen event 5

Kwalificatie

Race 1

Race 2

Race 3

Statistieken liegen niet, 11x winst in 13 wedstrijden
Koopverhuur

Koop &

verhuur